Suši

1. listopadu 2009 v 12:56 | Jana |  Japonsko


Suši je jedno z nejvyhlášenějšíh a nejtradičnějších japonských jídel, v poslední době získává stále větší oblibu i u nás.

Hlaví přísada suši je vařená rýže nišiki, smíchaná s omáčkou sušinoko.

Suši jsou různé druhy, ale většinou se postupuje takto:
na plátky mořské řasy se nanáší hotová rýže nišiki. Na vrstvu rýže se nanese velmi tenká vrstvička pasty z křenu wasabi a na takto vzniklý polotovar se pak vkládá zelenina (okurka, mrkev), avokádo, na kousky nakrájený sirový či uzený losos, míchaná vajíčka nebo kaviár. Výsledná vrstva se pak sroluje, vychladí a nakrájí na 2,5 cm silná kolečka.



(článek jsem tvořila já, ale informace jsou z wikipedie )
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 akimari akimari | Web | 20. listopadu 2009 v 22:38 | Reagovat

to musím ochutnať!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nevěřím, nevěřím, že láska je pouhý klam, láska JE.
Vím to, vím, vždyť na ni právě teď umírám.